ПРОМОЦИЈА ДЕСЕТ КЊИГА АРХИВСКЕ ГРАЂЕ ПОКРАЈИНСКЕ КОМИСИЈЕ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ЗЛОЧИНА ОКУПАТОРА И ЊЕГОВИХ ПОМАГАЧА У ВОЈВОДИНИ КОЈЕ ЈЕ ПРИРЕДИО ДР ДРАГО ЊЕГОВАН

7. April 2021.

Поводом осамдесетогодишњице оснивања Независне Државе Хрватске, Историјски музеј Србије, Мало истраживачко друштво из Новог Сада и Издавачка кућа Прометеј организоваће 9. априла од 12 часова промоцију десет књига архивске грађе Покрајинске комисије за утврђивање злочина окупатора и њихових помагача у Војводини, које је приредио др Драго Његован.

Погледајте опширније...

ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ОСАМДЕСЕТОГОДИШЊИЦЕ БОМБАРДОВАЊА БЕОГРАДА 6. АПРИЛА 1941. ГОДИНЕ

5. April 2021.

Историјски музеј Србије има задовољство да вас позове да од 6. априла 2021. године на Тргу републике посетите изложбу посвећену обележавању осамдесетогодишњице дана када је нацистичка Немачка 1941. године бомбардовањем Београда отпочела напад на Краљевину Југославију.

Погледајте опширније...

ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ ДУА „КАПРИЦ”

1. April 2021.

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у петак, 9. априла, са почетком од 19 часова, присуствујете деветом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике, који се одржавају у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Погледајте опширније...

ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ ВИОЛИНИСТЕ ВЛАДИМИРА КОХА И ПИЈАНИСТКИЊЕ ТАЊЕ ЈАБЛАНОВИЋ

18. March 2021.

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у четвртак, 25. марта, са почетком од 19 часова, присуствујете осмом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике, који се одржавају у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Погледајте опширније...

ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА “DUO DiS”

3. March 2021.

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у среду, 10. марта, са почетком од 19 часова, присуствујете седмом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Погледајте опширније...

ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „MISTIK CELLO”

8. February 2021.

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у петак, 12. фебруара. од 19 часова присуствујете шестом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике, који се одржавају у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”,

Погледајте опширније...

ИЗЛОЖБА ПОСВЕЋЕНА ВЛАДАРИМА ИЗ ДИНАСТИЈЕ НЕМАЊИЋ НАРЕДНИХ МЕСЕЦ ДАНА НА САВСКОМ ТРГУ

28. January 2021.

Данас је на Савском тргу, испред нове зграде Историјског музеја Србије, отворена мала поставка посвећена владарима из династије Немањић.

Погледајте опширније...

ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „БЕОГРАДСКИ ГУДАЧКИ КВАРТЕТ”

20. January 2021.

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у среду, 27. јануара, од 19 часова присуствујете петом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике, који се одржавају у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Погледајте опширније...

ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „ДАМАР”

6. January 2021.

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у уторак, 12. јануара од 19 часова присуствујете четвртом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике, који се одржавају у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Погледајте опширније...

СРЕЋНИ НОВОГОДИШЊИ И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ

25. December 2020.

Историјски музеј Србије вам жели срећне новогодишње и божићне празнике!

Погледајте опширније...

ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ САКСОФОНИСТЕ МИЛАНА САВИЋА УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ ФИНСКОГ ПИЈАНИСТЕ УКИЈА ОВАСКАИНЕНА

17. December 2020.

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају част да Вас позову да у среду, 23. децембра у 19 часова присуствујете трећем у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Погледајте опширније...

ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „DUO MODERATO”

4. December 2020.

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају част да вас позову да у среду, 9. децембра у 19 часова присуствујете другом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Погледајте опширније...

ЖИВОТ У СРБИЈИ У ДОБА КОРОНЕ: ПРИДРУЖИТЕ СЕ ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ СРБИЈЕ У ПРИКУПЉАЊУ ФОТОГРАФИЈА ЗА ДИГИТАЛНУ ЗБИРКУ

1. December 2020.

Историјски музеј Србије покреће пројекат у форми фото-конкурса, чији је циљ прикупљање фотографија из периода пандемије корона вируса.

Погледајте опширније...

ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ЛАЈВСТРИМ КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „DUO PERFETTO”

25. November 2020.

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају част да вас позову да у понедељак 30. новембра у 13 часова присуствујете првом у низу бесплатних лајвстрим концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Погледајте опширније...

ПРИВРЕМЕНО ЗАТВАРАЊЕ ГАЛЕРИЈЕ ИСТОРИЈСКОГ МУЗЕЈА СРБИЈЕ ЗБОГ ПОСТАВЉАЊА НОВЕ ИЗЛОЖБЕ

21. November 2020.

Галерија Историјског музеја Србије ће у наредном периоду бити привремено затворена због постављања нове изложбе.

Погледајте опширније...

НАКОН 57 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ИСТОРИЈСКИ МУЗЕЈ СРБИЈЕ ДОБИО АДЕКВАТАН ПРОСТОР

20. November 2020.

Закључком Владе Републике Србије од 18. новембра 2020. године, Историјском музеју Србије је додељена зграда бивше Главне железничке станице на Савском тргу.

Погледајте опширније...

ТЕМАТСКО ВОЂЕЊЕ “ВЛАДАРСКА ИДЕОЛОГИЈА НЕМАЊИЋА” У ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ СРБИЈЕ

16. November 2020.

У среду, 18. новембра, са почетком од 18:30 часова, у Историјском музеју Србије ће се одржати тематско вођење кроз изложбу "Краљеви и светитељи српски" под називом "Владарска идеологија Немањића".

Погледајте опширније...

ТЕМАТСКО ПРЕДАВАЊЕ: ГРАДИТЕЉСКА ДЕЛАТНОСТ КНЕЗА МИЛОША

10. November 2020.

У суботу 14. новембра, у склопу манифестације "Музеји за 10", биће организовано бесплатно тематско предавање у Конаку кнеза Милоша.

Погледајте опширније...

МАНИФЕСТАЦИЈА “МУЗЕЈИ ЗА 10” ПО ШЕСТИ ПУТ У ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ СРБИЈЕ

6. November 2020.

Историјски музеј Србије ће и ове године учествовати у манифестацији "Музеји за 10", која се одржава од 9. до 15. новембра.

Погледајте опширније...

ТЕМАТСКО ВОЂЕЊЕ “ЖЕНЕ НЕМАЊИЋА – ПРИНЦЕЗЕ И ВЛАДАРКЕ” У ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ СРБИЈЕ

23. October 2020.

У среду, 28. октобра са почетком од 18:30 часова, у Историјском музеју Србије ће се одржати тематско вођење кроз изложбу "Краљеви и светитељи српски" под називом "Жене Немањића - принцезе и владарке".

Погледајте опширније...