ЧЕТВРТА СЕЗОНА ЦИКЛУСА КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ УЧЕНИКА СОЛО ПЕВАЊА ИЗ КЛАСЕ ПРОФ. МИОМИРЕ СТАНИШИЋ-ШПИРИЋ УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ ПРОФ. ЈАСМИНЕ ВУКАШИНОВИЋ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у уторак 28. маја у 20 часова присуствујете концерту ученика соло певања МШ „Јосип Славенски” из класе професорке Миомире Станишић-Шпирић уз клавирску сарадњу професорке Јасмине Вукашиновић.
На концерту ће наступити сопрани Владана Данојлић и Катарина Ђујић, и тенори Никола Нејчев и Илија Јовановић, који су недавно награђени од стране међународног жирија на Републичком такмичењу Заједнице музичких и балетских школа Србије.
Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

На програму шеснаестог концерта у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” су композиције Ђованија Батисте Перлогезија, Феликса Менделсона, Марка Антонија Ћестија, Волфганга Амадеуса Моцарта, Алесандра Скарлатија, Георга Фридриха Хендла, Јоханеса Брамса, Роберта Шумана, Франца Шуберта, Николаја Римског-Корсакова, Петра Иљича Чајковског, Стефана Донаудија, Исидоре Бајић, Милоја Милојевића, Паола Тостија, Петра Коњовића и Ивана Зајца, а поред њих, као препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858-1296.
Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.
Цена карте износи 250 динара.


Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије.
Такође, на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Подсећамо Вас да је у Историјском музеју Србије презентована изложба „Чекајући сталну поставку”, коју заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).