ЧЕТВРТА СЕЗОНА ЦИКЛУСА КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КВАРТЕТА „FERMATTA”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у петак 10. маја у 20 часова присуствујете концерту квартета „Fermatta”, четрнаестом концерту у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Квартет „Fermatta” чине студенткиње Академије уметности у Новом Саду: виолинисткиње Катарина Бадњар и Милица Мрђеновић, виолисткиња Маша Филиповић и виолончелисткиња Маша Драгаш.
На програму су композиције Јоханеса Брамса, а поред њих, као препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Од друге сезоне циклус концерата „Музиком кроз музеј” је обогаћен наступима музичких талената. Након изванредних концерата младих уметника у претходним сезонама, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитим вишеструко награђиваним музичким уметницама из квартета „Fermatta”, чија прва виолина Катарина Бадњар је 2022. године освојила гранд при награду међународног такмичења гудача и камерне музике "Artisti Dell Arco".

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/858-1296.
Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.
Цена карте износи 250 РСД.


Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије.
Такође, на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Подсећамо Вас да је у Историјском музеју Србије презентована изложба „Чекајући сталну поставку”, коју заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).