ЧЕТВРТА СЕЗОНА ЦИКЛУСА КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ ВИОЛИНИСТЕ СЕБАСТИЈАНА МАНИНГА УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ ВИКТОРА ПАРАУА

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у уторак 12. марта у 20 часова присуствујете концерту румунских музичара, виолинисте Себастијана Манинга уз клавирску сарадњу Виктора Парауа. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

На програму десетог концерта у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” су композиције Фрица Крајслера, Јохана Себастијана Баха, Антоњина Дворжака, Еугена Исаије, Џорџа Енескуа и Хенрика Вијењавског, а поред њих, као препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Од друге сезоне циклус концерата „Музиком кроз музеј” је обогаћен и наступима музичких талената. Након изванредних концерата младих уметника у претходном периоду, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитим вишеструко награђиваним виолинистом Себастијаном Манингом, који је проглашен за најперспективнијег младог музичара источне Европе.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/858-1296.
Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.
Цена карте износи 250 динара.


Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије.
Такође, на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

На захтев публике, током четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” у сали су у посебној витрини изложене неке од нота композиција српских композитора из нотне архиве Музеја, које се, као особеност циклуса изводе на сваком концерту у аранжманима самих музичара.

Подсећамо Вас да су у Историјском музеју Србије презентоване изложба „Чекајући сталну поставку” и њен тематски додатак, гостујућа изложба Музеја Републике Српске из Бањалуке под називом „Орао, лав и крин – Хералдика средњовековних српских земаља”, које заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).