ЧЕТВРТА СЕЗОНА ЦИКЛУСА КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ ЛАУРЕАТА ТАКМИЧЕЊА „ЈАРОСЛАВ КОЦИЈАН” – МЛАДИХ ВИОЛИНИСТА ЛАНЕ ЗОРЈАН И МИЛАНА КОСТЕЛЕНЦА УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ НАТАЛИЈЕ МЛАДЕНОВИЋ И ЛЕОНАРДА КОБАЛА

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у среду 21. фебруара у 20 часова присуствујете концерту лауреата такмичења „Јарослав Коцијан”, младих виолиниста Лане Зорјан и Милана Костеленеца из Чешке уз клавирску сарадњу Наталије Младеновић и госта на концерту Леонарда Кобала.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

На програму осмог концерта четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” су композиције Дмитрија Шостаковича, Никола Паганинија, Хенрика Вијењавског, Пабла де Сарасте, Хајнриха Вилхелма Ернста, Мориса Равела и Матије Кречића, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Од друге сезоне циклус концерата „Музиком кроз музеј” је обогаћен и наступима музичких талената.
Након изванредних концерата младих уметника у претходној сезони, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитим вишеструко награђиваним младим виолинистима Миланом Костеленецом и Ланом Зорјан, која је недавно добила престижну награду за музичко светско откриће у 2024. години (ICMA DISCOVERY AWARD 2024).

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/858-1296.
Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.
Цена карте износи 250 динара.


Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије.

Такође, на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

На захтев публике, током четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” у сали су у посебној витрини изложене неке од нота композиција српских композитора из нотне архиве Музеја, које се, као особеност циклуса изводе на сваком концерту у аранжманима самих музичара.

Подсећамо Вас да су у Историјском музеју Србије презентоване изложба „Чекајући сталну поставку” и њен тематски додатак, гостујућа изложба Музеја Републике Српске из Бањалуке под називом „Орао, лав и крин – Хералдика средњовековних српских земаља”, које заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).