БЕСПЛАТНИ МАТИНЕ КОНЦЕРТ У ОКВИРУ ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у петак 16. фебруара у 11 часова присуствујете бесплатном матине концерту младих пијаниста и пијанисткиња са Кипра из класе професорке Татјане Ступак, који се одржава у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.
Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

На концерту ће наступити Марвин Островски, Оливија Островскаја, Матвеј Медведев, Макар Икоников, Ана Пирошкова, Лев Њехин, Ксенија Лосева, Кирил Мухаметов и специјални гости виолинисткиња Софија Кантер и сопран Јелена Соскова.

На програму су композиције Наталије Капитанове, Волфганга Амадеуса Моцарта, Едварда Грига, Јозефа Хајдна, Лудвига ван Бетовена, Шрути Рајасекар, Марте Мир, Флоренса Прајса, Агњешке Ласко, Елисе Милне, Дејвида Блеквела, Јошинао Накаде, Сонија Чуа, Скота Џоплина, Фридриха Кулауа, Стефана Хелера, Оскара Петерсона, Хенрика Вијењавског, Ђузепеа Вердија, и Жака Офенбаха.

млади пијанисти са Кипра

професорка Татиана Супак

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858-1296.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије.
Такође, на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

виолинисткиња Софија Кантер

сопран Елена Соскова

Подсећамо Вас да су у Историјском музеју Србије презентоване изложба „Чекајући сталну поставку” и њен тематски додатак, гостујућа изложба Музеја Републике Српске из Бањалуке под називом „Орао, лав и крин – Хералдика средњовековних српских земаља”, које заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).