ИСТОРИЈСКИ МУЗЕЈ СРБИЈЕ СЕ ОД 1. ЈУНА ВРАЋА НА УОБИЧАЈЕНО РАДНО ВРЕМЕ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије се од 1. јуна враћа на уобичајени режим рада. То значи да ће посетиоци Музеј моћи да обиђу сваког дана осим понедељка од 12 до 20 часова. Као и раније, улазнице ће се продавати до 19 часова, након чега неће бити могућ улазак у Музеј. Цена улазница је остала непромењена и износи 200 динара, односно 100 динара за ученике, студенте и пензионере.

Актуелна изложба "Краљеви и светитељи српски" представља резултат вишегодишњег истраживачког рада ауторке Вање Вуксан и настоји да прикаже значај династије Немањић за настанак, развој и хармоничну усклађеност српске државе и цркве, као и важност култа "Старе српске државе", оличене управо у овој славној светородној династији, за истрајавање српског народа током вишевековне турске власти и коначну обнову државности у 19. веку.

Посетиоци ће изложбу моћи да погледају до 20. новембра, уз обавезно поштовање мера заштите од ширења вируса COVID-19, као што су коришћење заштитне опреме (маскe и рукавица) и одржавање физичке дистанце. Имајући у виду величину простора који изложба заузима, предвиђено је да у истом тренутку у Галерији Историјског музеја Србије не сме бити више од 30 особа.