ИНФОРМАЦИЈА О НАСТАВКУ РАДА ИСТОРИЈСКОГ МУЗЕЈА СРБИЈЕ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

На основу Препоруке Министарства културе и информисања Републике Србије да библиотеке, архиви, музеји и галерије наставе са радом уз стриктро поштовање превентивних мера заштите од ширења заразне болести COVID-19, Историјски музеј Србије има задовољство да вас обавести да ће од петка, 24. априла, поново бити отворена музејска сувенирница.

Музејска сувенирница ће бити отворена од понедељка до петка у периоду од 12 до 16 часова и у њој ће заинтересовани грађани бити у прилици да купе нека од најновијих издања Историјског музеја Србије, која су током претходних месеци изашла из штампе: "Топчиред - Двор кнеза Милоша Обреновића", "Апостол Срба - Портрети и иконе Светог Саве Српског", "Кнегиња Јелисавета Карађорђевић - Преци и потомци" и "Моја сестра краљица Драга".

Подсећамо вас да је Историјски музеј Србије током ванредног стања преко сајта и друштвених мрежа бесплатно понудио бројна издања у дигиталном формату, а преко музејског youtube налога и видео материјале о претходној изложби "Крај Великог рата 1917-1918" и актуелној "Краљеви и светитељи српски".

Такође, заинтересовани грађани путем Претраживача културног наслеђа Министарства културе и информисања Републике Србије (kultura.rs) могу да завире у депое и збирке Историјског музеја Србије и упознају се са музејским предметима.

Током месеца маја, са очекиваним даљим слабљењем претње од корона вируса и ублажавањем мера надлежних органа, за посетиоце ће бити доступна и изложба "Краљеви и светитељи српски", посвећена најзначајнијој српској средњовековној династији Немањић, о чему ће јавност бити благовремено информисана. Музеј ће бити затворен 1. маја због обележавања Међународног празника рада.