ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ ПРВЕ СЕЗОНЕ ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: „DUO GUARNIERI SARACINO”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у суботу, 26. јуна, са почетком од 19 часова присуствујете завршном концерту прве сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

На петнаестом концерту у оквиру циклуса "Музиком кроз музеј" наступиће „Duo Guarnieri Saracino”, који чине гости из Италије, виолинисткиња Таниа Камарго Гуарниери и маримбиста Андреа Сарацино. Заинтересовани грађани ће бити у прилици да концерт прате на званичном YouTube каналу и Facebook страници Историјског музеја Србије.

Реализацију завршног концерта је помогао Италијански институт за културу у Београду.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и града Београда.

На програму су дела која су компоновали Небојша Живковић, Николо Паганини, Марсел Турниер, Ерик Самит, Моцарт Камарго Гуарниери и Астор Пијацола. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Снимке свих до сада одржаних концерата у оквиру циклуса "Музиком кроз музеј" заинтересовани грађани могу пронаћи на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије.