ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ ДРУГЕ СЕЗОНЕ ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: БЕСПЛАТНИ КОНЦЕРТ ВИРТУОЗА НА ХАРМОНИЦИ ПЕТРА МАРИЋА

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” вас позивају да у петак 24. јуна, са почетком од 19 часова присуствујете бесплатном поклон концерту Петра Марића, брилијантног хармоникаша и амбасадора културе Републике Србије. Ово је осамнаести, а уједно и последњи концерт популарне и класичне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. Маестро Петар Марић, осмоструки светски првак у класичној, виртуозној и електронској хармоници, показаће публици све могућности и чари овог инструмента.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

На програму су композиције Галијана, Власова, Ангелиса, Де Абреуа, Албениза и Дугића. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту, биће у прилици да погледају снимак концерта на YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у суботу 25. јуна од 19 часова. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Историјског музеја Србије је недавно добио значајно признање – награду „Музика класика” за 2021. годину у категорији „Организатор године” за преданост и залагање у популаризацији циклуса „Музиком кроз музеј” у претходној концертној сезони.