ТЕРМИНИ СТРУЧНИХ ВОЂЕЊА У АВГУСТУ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Стручна вођења кроз изложбу "Од бидермајера до Медиале - Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије" заказана су за суботе 13. и 27. август, са почетком од 13 часова, а ваши водичи ће бити историчарка Олгица Лукановић и историчарка уметности Доротеа Ловчевић.

Своје место на вођењу можете резервисати позивом на број 064/858-1296 (резервације се примају у периоду од 12 до 19 часова), или слањем поруке нашој званичној Facebook страници. Цена улазнице износи 200 РСД, односно 100 РСД за ученике, студенте и пензионере.

На изложби „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”, ауторке Тијане Јовановић Чешке, публици је премијерно представљено, искључиво из уметничког аспекта, више од две стотине изабраних дела из Ликовне збирке Историјског музеја Србије. Посетиоци ће током вођења имати прилику да се нешто ближе упознају са делима чувених уметника, попут Паје Јовановића, Уроша Предића, Стеве Алексића, Оље Иваљицки, али и делима сликара који су мање познати широј јавности, иако су иза себе оставили значајан и вредан уметнички опус.

Видимо се у Музеју!