ТЕМАТСКО ВОЂЕЊЕ “ЖЕНЕ НЕМАЊИЋА – ПРИНЦЕЗЕ И ВЛАДАРКЕ” У ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ СРБИЈЕ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

У среду, 28. октобра са почетком од 18:30 часова, у Историјском музеју Србије ће се одржати тематско вођење кроз изложбу "Краљеви и светитељи српски", под називом "Жене Немањића - принцезе и владарке". О овој занимљивој теми говориће историчарка Олгица Лукановић.

За време владавине династије Немањић бракови су најчешће склапани из политичких разлога, како би се осигурао мир са суседним државама, па су се владари средњовековне Србије женили са принцезама из Угарске, Бугарске и Византије. Кроз приче о животу најзначајнијих жена у Србији тог дога, посетиоци ће бити у могућности да се нешто ближе упознају са њима, њиховим пореклом и утицајем који су као владарке уживале.

Због ограниченог броја места, долазак је неопходно најавити позивом на број 060/3398-017 (звати радним данима између 10 и 16 часова). ***ПОПУЊЕНО***

Цена улазнице за тематско вођење не разликује се од редовне цене музејске улазнице и износи 200 динара, односно 100 динара за ученике, студенте и пензионере.

Мерама здравствене превентиве предвиђено је да посетиоци током боравка у Музеју обавезно користе заштитне маске и одржавају физичку дистанцу.