Тематско вођење под називом „Породични живот у Србији 19. века“ у Конаку кнеза Милоша

Конак кнеза Милоша

Булевар патријарха Павла 2, Топчидер

У недељу, 1. августа, са почетком од 12 часова, у Конаку кнеза Милоша ће се одржати тематско вођење под називом "Породични живот у Србији 19. века".

Посетиоци ће током предавања имати прилику да сазнају нешто више о томе како је изгледао брак и породични живот у Србији 19. века, како су држава и друштво гледали на институцију брака, али и који су проблеми пратили брачне парове на свакодневном нивоу. У времену где су традиционална друштва, попут српског, била приморана да ухвате корак са брзим процесом модернизације, брачна политика и живот представљали су добре показатеље начина на који је тај процес утицао на друштво, али и несклада који је у њему производио. Говорећи о утицају друштвених и економских процеса на породицу у Србију 19. века, биће речи и о разликама које су на том плану постојале између села и града. Ваш водич кроз изложбу биће историчар Стефан Вилотић.

Г. Халер, "Обреновић породица", литографија, Беч, 19. век

Анастас Јовановић, "Венчање кнеза Михајла са Јулијом Хуњади", литографија, Беч 1853. године

Због ограниченог броја места, долазак је неопходно најавити позивом на број 064/858-1295 (звати радним данима између 10 и 17 часова).

Цена улазнице износи 250 динара.

Мерама здравствене превентиве предвиђено је да посетиоци током боравка у музејском простору обавезно користе заштитне маске.