СВЕЧАНА ДОДЕЛА НАГРАДА АУТОРИМА НАЈБОЉИХ ФОТОГРАФИЈА НА ФОТО-КОНКУРСУ “ЖИВОТ У СРБИЈИ У ДОБА КОРОНЕ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Директорка Историјског музеја Србије др Душица Бојић свечано је доделила награде и захвалнице ауторима најбољих фотографија на недавно завршеном фото-конкурсу „Живот у Србији у доба короне”.

Аутори најбољих фотографија су: Ана Батрићевић, Анђелка Арсеновић, Дарко Левнајић, Драган Лелеш, Дуња Михајловић, Горан Дрљача, Горан Сивачки, Игор Гимбош, Ирфан Личина, Иван Иветић, Ивана Јелић, Ивана Карић, Јосиф Распоповић, Љиљана Јаћимовић Ковачевић, Милица Гемовић, Милица Младеновић, Мирослав Нешић, Славољуб Мацић, Тјаша Микић, Оља Симовић, Саша Савовић, Снежана Бјелић, Срђан Гарчевић, Милан Радовић, Вера Петровић и Слободанка Кужета.

Фото-конкурс "Живот у Србији у доба короне" је покренут крајем 2020. године у жељи да се документују и овековече новонастале околности изазване пандемијом вируса Ковид-19 (изолација, живот под маскама и другим епидемиолошким мерама), а у циљу стварања колекције дигиталних фотографија из различитих крајева наше земље насталих од почетка пандемије, које ће остати сачуване као аутентично сведочанство о времену кроз које смо као друштво пролазили током протекле две године.

Конкурс такође представља почетак формирања Збирке дигиталне фотографије Историјског музеја Србије, која ће у наступајућем периоду бити допуњавана фотографијама на друге теме које својим значајем завређују да остану сачуване у нашем колективном сећању.

Историјски музеј Србије се захваљује десетинама грађана из свих крајева наше земље који су се одазвали на фото-конкурс, као аматери или професионални фотографи, и поклонили Музеју више од стотину дигиталних фотографија.