СУБОТА У ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ – ПРАТЕЋИ ПРОГРАМИ ИЗЛОЖБЕ “ЧЕКАЈУЋИ СТАЛНУ ПОСТАВКУ” ТОКОМ МЕСЕЦА ЈУЛА

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије је од јуна започео реализацију програма под називом "Субота у Историјском музеју", који посетиоцима Музеја сваке суботе од 13 часова нудити богат пратећи садржај у оквиру актуелне изложбе "Чекајући сталну поставку".

Изложба је конципирана тако да даје увид у поједине целине будуће сталне поставке Историјског музеја Србије. На њој су презентовани предмети који су припадали родоначелницима и њиховим наследницима из династија Обреновић и Карађорђевић, док је посебан део изложбе посвећен средњовековном периоду српске историје.

Пратећи програми подразумевају креативне радионице за децу, стручна и тематска вођења кроз изложбу "Чекајући сталну поставку".

Програм током месеца јула:

🔴 Субота, 1. јул од 13 часова - Стручно вођење кроз изложбу "Чекајући сталну поставку" историчара Ђорђа Бекчића

🔴 Субота, 8. јул од 13 часова - Креативна радионица "На двору краља Уроша I", намењена деци узраста од 6 до 12 година - Хајде да заједно отпутујемо у далеки средњи век! Посетићемо двор краља Стефана Уроша I и упознаћемо се са његовом породицом и пријатељима. Кроз оживљавање једне средњовековне гозбе осетићемо делић атмосфере тих далеких, далеких времена! Радионица је намењена деци узраста од 6 до 12 година. Због ограниченог броја места, долазак је неопходно најавити на адресу radionice.ims@gmail.com. Радионицу воде кустоскиње Олгица Лукановић и Марија Лакић.

🔴 Субота, 15. јул од 13 часова - Стручно вођење кроз изложбу "Чекајући сталну поставку" кустоса Небојше Дамњановића

🔴 Субота, 22. јул од 13 часова - Тематско вођење "Родоначелници српских династија" кустоса Бориса Марковића, Данила Спаића и Срђана Бељића - Кустоси ће током вођења говорити о родоначелницима три најпознатије српске династије - Немањић, Карађорђевић и Обреновић, њиховом животу, достигнућима и значају за српску историју.

🔴 Субота, 29. јул од 13 часова - Породични дан у Историјском музеју Србије - припремили смо комбинацију садржаја за родитеље и децу, који ће ову суботу учинити сјајном приликом за породичну посету музеју! Наши најмлађи посетиоци ће моћи да се забаве и науче нешто ново на креативној радионици, док ће њихови родитељи бити у прилици да са водичем прођу кроз изложбу "Чекајући сталну поставку"

Посетиоци музеја ће свим садржајима из програма "Субота у Историјском музеју" моћи да присуствују по цени регуларне музејске улазнице у износу од 400 РСД, односно 150 РСД за ученике, студенте и пензионере. Цена улазнице за креативне радионице износи 400 РСД.

Видимо се у Музеју!