СУБОТА У ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ – ПРАТЕЋИ ПРОГРАМИ ИЗЛОЖБЕ “ЧЕКАЈУЋИ СТАЛНУ ПОСТАВКУ” ТОКОМ МЕСЕЦА ДЕЦЕМБРА

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Наш програм „Субота у Историјском музеју” улази у последњи месец ове успешне године, а наше активности у оквиру изложбе „Чекајући сталну поставку” биће делом посвећене управо предстојећим празницима.

Изложба је конципирана тако да даје увид у поједине целине будуће сталне поставке Историјског музеја Србије. На њој су презентовани предмети који су припадали родоначелницима и њиховим наследницима из династија Обреновић и Карађорђевић, док је посебан део изложбе посвећен средњовековном периоду српске историје.

Програм током месеца децембра:

🔴 Субота, 2. децембар од 13 часова - Креативна радионица „Владарске круне” за децу узраста од шест до дванаест година - Које су круне носили средњовековни српски владари? Каква је била краљевска, а каква царска круна? Како су изгледале круне које су носиле српске владарке? Чија се круна данас чува у Историјском музеју Србије? Дођите да то заједно откријемо и направимо своје круне! Радионицу воде историчарка Олгица Лукановић и историчарка уметности Марија Лакић. Пријава на имејл адресу radionice.ims@gmail.com је обавезна.

🔴 Субота, 9. децембар од 13 часова - Стручно вођење кроз изложбу „Чекајући сталну поставку“ историчара Небојше Дамњановића

🔴 Субота, 16. децембар од 13 часова - Тематско вођење „Династија Обреновић“ историчара Лазара Сакића

🔴 Субота, 23. децембар од 13 часова - Тематско вођење „Држава и друштво српског средњег века“ историчара Милорада Сретеновића

🔴 Субота, 30. децембар од 13 часова - Креативна радионица „Празници нам стижу!“ за децу узраста од шест до дванаест година - Наши најмлађи посетиоци ће нам указати част да баш они затворе годину у Историјском музеју Србије, кроз израду својих новогодишњих честитки. Том приликом, они ће се упознати са нашом богатом Збирком разгледница, а управо ће старе разгледнице служити као узор за њихове радове на картону и папиру. Радионицу воде историчарка Олгица Лукановић и историчарка уметности Марија Лакић. Пријава путем имејл адресе radionice.ims@gmail.com је обавезна.

Посетиоци музеја ће вођењима из програма "Субота у Историјском музеју" моћи да присуствују по цени регуларне музејске улазнице у износу од 400 динара, односно 150 динара за ученике, студенте и пензионере. За све учеснике радионица, цена износи 400 динара.

Видимо се у Музеју!