СТРУЧНА ВОЂЕЊА КРОЗ ИЗЛОЖБУ “КРАЉЕВИ И СВЕТИТЕЉИ СРПСКИ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Од суботе, 3. октобра, посетиоци Историјског музеја Србије моћи ће да присуствују редовним стручним вођењима кроз изложбу "Краљеви и светитељи српски". Вођења ће се одржавати сваке суботе, са почетком од 12:10 часова, а услед ограничености простора и актуелне епидемиолошке ситуације, број места на вођењу је ограничен, те је неопходно унапред најавити долазак. Кроз изложбу ће вас водити наши млади кустоси-стажисти, уз чију причу ћете бити у прилици да се ближе упознате са српском средњовековном историјом и династијом Немањић, којој је изложба "Краљеви и светитељи српски" посвећена.

Због ограниченог броја места, долазак је неопходно најавити на телефон 060/3398-017 (звати радним данима између 10 и 16 часова).

Цена улазнице за стручно вођење не разликује се од редовне цене музејске улазнице и износи 200 динара, односно 100 динара за ученике, студенте и пензионере.

Мерама здравствене превентиве предвиђено је да посетиоци током боравка у Музеју обавезно користе заштитне маске и одржавају физичку дистанцу.