ПУШТЕНА У РАД ПЛАТФОРМА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Историјски музеј Србије

Tрг Николе Пашића 11

У Историјском музеју Србије данас је званично пуштена у рад платформа за особе са инвалидитетом, која је набављена уз помоћ донације Banca Intesa у износу од 1.200.000,00 динара, а уграђена захваљући фирми „Ортопедија - Нови живот“. Уградњом платформе, богати садржаји инклузивне институције, Историјског музеја Србије, постали су још лакше доступни и грађанима са смањеном покретљивошћу.

Током свечаности, присутнима су се обратили др Душица Бојић, директорка Историјског музеја Србије, Сандра Лазаревић директор Сектораза ПР и маркетинг комуникације у Banca Intesa, др Стана Божовић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Драган Вукашиновић, оснивач фирме „Ортопедија – Нови живот“, а догађају су присуствовали и Љупка Михаиловска, народна посланица у парламенту Републике Србије, чланови Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије и корисници Дома за смештај одраслих инвалидних лица.

,,Историјски музеј Србије и Banca Intesa су успоставили добру сарадњу, позитиван пример јавно приватног партнерства, које је резултирало приказивањем дела културно -уметничког блага Интеса Санпаоло групације у нашем музеју, и донацијом која је омогућила музеју да добије платформу
за особе са инвалидитетом, чиме је Историјски музеј Србије значајно подигао ниво приступачности и инклузивности“, поручила је присутнима др Душица Бојић, директорка Историјског музеја Србије.

Након званичногпуштања у рад платформе, гостису имали прилику да се уз стручно вођење упознају са актуелним поставкама Музеја,изложбама„
Ђорђе Станојевић – човек који је осветлио Србију” и „Смрт Карађорђа Петровића”.