ПРВО СТРУЧНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ “ОД БИДЕРМАЈЕРА ДО МЕДИАЛЕ – СЛИКАРСТВО 19. И 20. ВЕКА У ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ СРБИЈЕ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Прво стручно вођење кроз изложбу „Од бидермајера до Медиале – сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије“ одржаће се у суботу, 4. децембра, са почетком од 13 часова, а ваш водич ће бити историчарка уметности Доротеа Ловчевић.

Због ограниченог броја места, долазак је неопходно најавити позивом на број 064/858-1296 (резервације се примају у периоду од 12 до 19 часова), или слањем поруке нашој званичној Facebook страници. Цена улазнице износи 200 РСД, односно 100 РСД за ученике, студенте и пензионере.

На изложби „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”, ауторке Тијане Јовановић Чешке, публици је премијерно представљено, искључиво из уметничког аспекта, више од две стотине изабраних дела из Ликовне збирке Историјског музеја Србије. Посетиоци ће током вођења имати прилику да се нешто ближе упознају са делима чувених уметника, попут Паје Јовановића, Уроша Предића, Стеве Алексића, Оље Иваљицки, али и делима сликара који су мање познати широј јавности, иако су иза себе оставили значајан и вредан уметнички опус. Пролазећи кроз десет тематских целина, на које је изложба подељена, отиснућемо се на путовање кроз уметничку прошлост нашег народа.

Добро дошли!