ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “АПОСТОЛ СРБА – ПОРТРЕТИ И ИКОНЕ СВЕТОГ САВЕ СРПСКОГ” НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ КЊИГА

Међународни београдски сајам књига

У суботу, 26. октобра, са почетком од 14 часова, на Платоу Београдског сајма у оквиру 64. Међународног београдског сајма књига биће одржана промоција књиге "Апостол Срба - Портрети и иконе Светог Саве Српског", аутора др Андреја Вујновића. Књига је објављена у издању Историјског музеја Србије, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Републичког секретаријата за вјере Владе Републике Српске.

На представљању овог значајног дела говориће Драган Давидовић, директор Републичког секретаријата за вјере Владе Републике Српске, проф. др Смиља Марјановић - Душанић, академик Драган Војводић и аутор др Андреј Вујновић, музејски саветник у Историјском музеју Србије.

Ова репрезентативна монографија, која у себи обједињује оно што су релевантни аутори писали о животу и делу Светог Саве, истовремено представља и својеврсни допринос аутора обележавању великог јубилеја - осамстоте годишњице аутокефалности Српске православне цркве, која и представља највећи резултат делатности Светог Саве.