ПОПУСТИ НА ИЗДАЊА ИСТОРИЈСКОГ МУЗЕЈА СРБИЈЕ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Октобар је месец када су књиге у моди! Зато је Историјски музеј Србије за вас спремио попусте на велики број својих издања, који ће бити на снази у периоду од 3. октобра до 14. новембра 2019. године!

Такође, свако ко у наведеном периоду купи неку од публикација или сувенира из понуде Историјског музеја Србије, на поклон ће добити и двојезично ДВД издање водича кроз изложбу "Први српски устанак и обнова српске државе".

Публика ће тако моћи да се присети неких од наших ранијих изложби, попут оне посвећене Михајлу Пупину, Ђорђу Станојевићу, изложби којима смо обележили прве године Великог рата ("Србија 1914", "Србија 1915-1916"), али и да се упозна са музејским збиркама и фондовима, попут збирки печатњака и печата, скулптура, разгледница.

Овом приликом посебно желимо да истакнемо тротомну публикацију посвећену раду Михаила Валтровића и Драгутина Милутиновића, утемељивача заштите споменика културе у Србији, која садржи око три стотине теренских снимака, акварела и цртежа српских средњовековних споменика, које су израдили у периоду између 1871. и 1884. године, као и савремено тумачење њихове улоге и значаја на том пољу. Цена комплета ће током попуста износити 2 000 динара.

Током наведеног периода, посетиоци ћа моћи да посете две тренутно актуелне изложбе - "Крај Великог рата 1917-1918" и "Кнегиња Јелисавета - Дуго путовање кући".

Видимо се у Музеју!