ОТВАРАЊЕ ЧЕТВРТЕ СЕЗОНЕ ЦИКЛУСА КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „БЕОГРАДСКИ КВАРТЕТ ХАРФИ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у четвртак 5. октобра у 20 часова присуствујете концерту камерног ансамбла „Београдски квартет харфи”, првом концерту класичне и популарне музике у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

На захтев публике, током четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” у сали ће у посебној витрини бити изложене неке од нота владарских композиција српских композитора из нотне архиве Музеја, које се, као особеност циклуса изводе на сваком концерту у аранжманима самих музичара.

Камерни ансамбл „Београдски квартет харфи” чине харфисткиње Дијана Сретеновић, Марија Ђурђевић-Павловић, Милица Миливојевић и Софија Сибиновић.

На програму су композиције Светислава Божића, Антонија Вивалдија, Жоржа Бизеа, Милана Михајловића, Јадранке Стојаковић и Вилија Мерца, као и традиционалне композиције у аранжману Хелене Сирмијумске. Поред наведених, биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/858-1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова. Цена карте износи 250 РСД.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије већ у петак 6. октобра.

Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Подсећамо Вас да је у Историјском музеју Србије презентована изложба „Чекајући сталну поставку”, коју заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).