ОНЛАЈН КОНЦЕРТ СТУДЕНТКИЊА ВИОЛИНЕ ИЗ КЛАСЕ МАЈЕ ЈОКАНОВИЋ УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ УКИЈА ОВАСКАИНЕНА – ЦИКЛУС “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у среду, 8. децембра, са почетком од 19 часова, на YouTube каналу и Facebook страници Историјског музеја Србије испратите онлајн концерт студенткиња виолине Катe Стојановић и Таре Костадиновић, уз клавирску сарадњу финског пијанисте Укија Оваскаинена. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда, а реализацију је помогла „Banca Intesa”.

У својој другој сезони, циклус „Музиком кроз музеј” је обогаћен наступима нових музичких талената. Након изванредног октобарског концерта вишеструко награђиваног младог гитаристе Вука Вукајловића, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитим виолинисткињама Катом Стојановић и Таром Костадиновић.

На програму су дела композитора Макса Бруха и Алфреда Шниткеа, поред којих ће, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и једна нумера изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Снимке свих до сада реализованих концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” можете пронаћи на нашем званичном YouTube каналу.