ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „NO BOUNDARIES DUO”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у четвртак, 27. јануара, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту камерног ансамбла „No boundaries duo”, који се одржава поводом обележавања дана Светог Саве. Ово је седми концерт класичне и популарне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, који се реализује под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296 , пошто је због епидемиолошких мера број посетилаца ограничен. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у петак, 28. јануара, од 19 часова.

Камерни ансамбл „No boundaries duo” чине сопран Бранислава Подрумац и пијаниста Миливоје Вељић. На програму су дела композитора Клода-Мишела Шенберга, Едуарда ди Капуе, Нина Рота, Нина Ферера, Еугена Дога и Франћеска Сарторија. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.