КОНЦЕРТ АНСАМБЛА „РЕНЕСАНС” – ТРЕЋА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” вас позивају да у петак, 18. новембра, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту ансамбла „Ренесанс”, четвртом концерту у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Ансамбл „Ренесанс” чине бројни реномирани музичари, а пред публиком у Музеју ће наступити Тара Костадиновић, виолина, Срђан Станић, виола да гамба, Александар Јован Крстић, траверзо флаута и Љубомир Димитријевић, траверзо и блок флаута.

На програму су композиције Тобијаса Хјума, Вилхелма Фридмана Баха, Јозефа Бодина де Боамортијеа и Марина Мараиса. Поред наведених композиција, као својеврсна особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у суботу, 19. новембра. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата из циклуса „Музиком кроз музеј”.