МУЗИЧКО-СЦЕНСКИ ИГРОКАЗ “ШТО СЕ БОРЕ МИСЛИ МОЈЕ” 16. ОКТОБРА У КОНАКУ КНЕЗА МИЛОША

Конак кнеза Милоша

Булевар Патријарха Павла 2, Топчидер

Историјски музеј Србије и Културно-образовни центар „Радионица под отвореним небом” вас позивају да у недељу, 16. октобра, са почетком од 15 часова, присуствујете извођењу музичко-сценског игроказа ,,Што се боре мисли моје“, ауторке Злате Типолд, који ће се одржати у Конаку кнеза Милоша.

Музичко-сценски игроказ ,,Што се боре мисли моје” је једночинка која описује један сегмент живота кнеза Михаила Обреновића и његове супруге кнегиње Јулије Хуњади Обреновић – припрему Јулијиног рођендана на њиховом имању „Иванка” (у данашњој Словачкој). Публика ће имати прилику да се упозна са делом живота кнеза Михаила и кнегиње Јулије, оживљених снагом драмског приказа у извођењу глумаца Драгане Обрадовић и Небојше Ђорђевића.

Цена улазнице износи 500 РСД и обухвата улаз на музичко-сценски игроказ и обилазак сталне поставке у Конаку кнеза Милоша. Због ограниченог броја места молимо све заинтересоване да свој долазак најаве на телефон: 063/ 844 -1728.

У прекрасном амбијенту летњиковца „Иванка”, у атмосфери припреме рођенданског славља и очекивања гостију, кнез Михаило и кнегиња Јулија нам причају своју причу, откривају неке тајне, стрепње, али и лепе тренутке из живота. У раскошним костимима тадашње монденске Европе и уз пратњу музике Франца Листа и Корнелија Станковића, главни јунаци представе ће нас упознати са многим знаменитим личностима епохе, дочарати историјске прилике кроз интересантне анегдоте и подсетити на дивне, готово заборављене песме, међу којима је и „Што се боре мисли моје”, коју је написао сам кнез Михаило Обреновић.

Циљ пројекта је афирмација српске традиције, културе и језика, као и неговање вредности српске историје и опште културе. Историјски музеј Србије је подржао пројекат Културно-образовног центра „Радионица под отвореним небом” са идејом промоције музејског театра и афирмације музејских вредности.