КОНЦЕРТ МАРИМБИСТЕ АНДРЕА САРАЋИНА И ФЛАУТИСТЕ ПАСКВАЛА РИНАЛДИЈА – ЦИКЛУС “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „Unica art” имају задовољство да вас позову да у уторак, 22. марта, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту дуа из Италије, који чине маримбиста Андреа Сараћино и флаутиста Пасквале Риналди. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда, а реализацију концерта је помогао Италијански институт за културу у Београду.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

На програму су дела композитора Небојше Живковића, Марселa Турниjeа, Ерикa Самутa и Астора Пијацоле. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у среду, 23. марта од 19 часова. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.