ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ ДУА „ФЛОРАЛ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у среду, 24. новембра, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту дуа „Флорал”, четвртом концерту класичне и популарне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296 , пошто је због епидемиолошких мера број посетилаца ограничен. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”.

Дуо „Флорал” чине флаутисткиња Стана Крстајић и харфисткиња Милена Станишић. На програму су дела композитора Дејана Деспића, Драгане Јовановић, Вилија Хеса, Жозефа Жонгена, Владимира Тошића, Карла Нилзена, Милоша Раичковића, Габриела Форе и Милана Михајловића. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу и Facebook страници Историјског музеја Србије већ у четвртак, 25. новембра, са почетком од 19 часова. Снимке свих до сада реализованих концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” можете пронаћи на нашем званичном YouTube каналу.