КОНЦЕРТ ВИОЛИНИСТКИЊЕ ЛАНЕ ЗОРЈАН УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ НАТАЛИЈЕ МЛАДЕНОВИЋ – ТРЕЋА СЕЗОНА ЦИКЛУСА “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” вас позивају да у петак 16. децембра, са почетком од 18 часова, присуствујете концерту младе виолинисткиње Лане Зорјан уз клавирску сарадњу Наталије Младеновић, седмом и последњем концерту у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” у текућој години.

На концерту ће као гошћа наступити и пијанисткиња Ана Божичковић.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да присуствују концерту, своје место могу резервисати позивом на број 064/858-1296. Цена карте износи 250 РСД .

На програму су композиције Едварда Елгара, Анрија Вијетана, Феликса Менделсона и Камија Сен-Санса, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ од суботе, 17. децембра. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Историјски музеј Србије је добитник значајног признања – награде „Музика класика” за 2021. годину у категорији „Организатор године”, за преданост и залагање у популаризацији циклуса „Музиком кроз музеј” у претходној концертној сезони.