КОНЦЕРТ ВИОЛИНИСТКИЊЕ АЊЕ ОВАСКАИНЕН УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ УКИЈА ОВАСКАИНЕНА – ТРЕЋА СЕЗОНА ЦИКЛУСА “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” вас позивају да у четвртак, 23. фебруара, са почетком од 19 часова присуствујете концерту виолинисткиње Ање Оваскаинен уз клавирску сарадњу Укија Оваскаинена, деветом концерту у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да присуствују концерту, своје место могу резервисати позивом на број 064/858-1296. Резервације се примају сваког раног дана у периоду од 9 до 15 часова, а цена карте износи 250 РСД .

На програму су композиције Петра Илича Чајковског и Мориса Равела, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Од друге сезоне, циклус „Музиком кроз музеј” је обогаћен наступима талентованих младих музичара. Након изванредних концерата младих уметника у претходној сезони, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитом, вишеструко награђиваном младом виолинисткињом Ањом Оваскаинен.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у петак, 24. фебруара. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Недавно је из штампе изашла интерактивна монографија „Музиком кроз музеј”, која путем QR кодова пружа могућност читаоцима да уживају у концертима из прве две сезоне циклуса