КОНЦЕРТ ГУДАЧКОГ СЕКСТЕТА „КРАЉЕВСКИ ГУДАЧИ СВЕТОГ ЂОРЂА” – ТРЕЋА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” вас позивају да у уторак, 8. новембра, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту гудачког секстета „Краљевски гудачи Светог Ђорђа”, трећем концерту у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Ансамбл „Краљевски гудачи Светог Ђорђа” чине бројни реномирани музичари који наступају под покровитељством Њ. К. В. принца Филипа Карађорђевића, а пред публиком у Музеју ће наступити виолинисти Иван Симеуновић и Ивана Мандић, виолисти Милија Бранковић и Тијана Стојиљковић и виолончелисти Душан Стојановић и Урош Николић. Као гости у извођењу композиције Вере Миланковић наступиће и виолиниста Владимир Уратаревић и контрабасиста Милош Јефтић.

На програму су композиције Антонија Вивалдија, Пабла де Сарасате, Франца Шуберта, Антоњина Дворжака, Франциска Канара, Дмитрија Шостаковича и премијерно извођење композиције Вере Миланковић. Поред наведених композиција, као својеврсна особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у среду, 9. новембра. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата из циклуса „Музиком кроз музеј”.