КОНЦЕРТ ВИОЛИНИСТА КАТЕ СТОЈАНОВИЋ И ЛАЗАРА НИКОЛИЋА УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ НИКОЛЕ ЗАРИНГЕРА – ТРЕЋА СЕЗОНА ЦИКЛУСА “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” вас позивају да у петак, 21. априла, са почетком од 20 часова, присуствујете концерту виолиниста Кате Стојановић и Лазара Николића, уз клавирску сарадњу Николе Зарингера, четрнаестом концерту у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Своје место на концерту можете резервисати позивом на број 064/858-1296. Резервације се примају сваког раног дана у периоду од 9 до 15 часова, а цена карте износи 250 РСД.

На програму су композиције Сезара Франка и Јоханеса Брамса, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Циклус „Музиком кроз музеј” је од друге сезоне обогаћен наступима младих музичких талената. Након изванредних концерата у претходној сезони, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитим, вишеструко награђиваним музичким уметницима Катом Стојановић, Лазаром Николићем и Николом Зарингером.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у суботу, 22. априла. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.