КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „ТРИО ФЕНИКС” – ТРЕЋА СЕЗОНА ЦИКЛУСА “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” вас позивају да у петак, 7. априла, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту камерног ансамбла „ТРИО ФЕНИКС”, тринаестом концерту у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Камерни ансамбл „ТРИО ФЕНИКС” чине флаутисткиње Јелена Шаренац и Јасмина Живић и пијанисткиња Ружица Гојковић.

Своје место на концерту можете резервисати позивом на број 064/858-1296. Резервације се примају сваког раног дана у периоду од 9 до 15 часова, а цена карте износи 250 РСД.

На програму су композиције Ијана Кларка, Орнулфа А. Микелсена, Франца Доплера, Роза Трубгера и Бојана Младеновића, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у суботу, 8. априла. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Недавно је из штампе изашла интерактивна монографија „Музиком кроз музеј”, која путем QR кодова пружа могућност читаоцима да погледају концерте из прве две сезоне циклуса. Књигу можете купити у Сувенирници Историјског музеја Србије непосредно пре и након концерта.