КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „НОВОСАДСКИ ТАНГО КВИНТЕТ” – ТРЕЋА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” вас позивају да у петак 9. децембра, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту камерног ансамбла „Новосадски танго квинтет”, шестом концерту у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296. Цена карте износи 250 РСД . Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Камерни ансамбл „Новосадски танго квинтет” чине Владимир Ћуковић, виолина, Владимир Јаковљевић, гитара, Давид Клем, клавир, Федор Рушкуц, контрабас, и Драгана Кузмановић, хармоника.

На програму су композиције славног аргентинског композитора Астора Пјацоле, заслужног за светску популаризацију танга.

Камерни ансамбл „Новосадски танго квинтет” је настао са жељом да се оснује танго ансамбл по узору на чувени Пјацолин квинтет, а пред публиком у Музеју ће извести нека од најлепших дела Астора Пјацоле оригинално писана за његов квинтет, а која нису толико извођена на домаћој музичкој сцени. Поред Пјацолиних композиција, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ од суботе, 10. децембра. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата из циклуса „Музиком кроз музеј”.