КОНЦЕРТ КАМЕРНИХ АНСАМБАЛА ИЗ КЛАСЕ ПРОФЕСОРКЕ ВЕСНЕ ЈАНСЕНС – ЦИКЛУС “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „Unica art” имају задовољство да вас позову да у уторак, 5. априла, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту камерних ансамбала из класе професорке Весне Јансенс, дванаестом концерту популарне и класичне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. На концерту ће наступити клавирски трио „Passion” и гитарски дуо који чине Ивана Сакач и Анђела Бекрић. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

У својој другој сезони, циклус концерата „Музиком кроз музеј” је обогаћен наступима надолазећих музичких талената. Након изванредних концерата виолинисткиње Дуње Каламир, гитаристе Вука Вукајловића, виолончелисте Вука Оваскаинена и виолинисткиња Кате Стојановић и Таре Костадиновић, студенткиња професорке Маје Јокановић, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитим, вишеструко награђиваним студентима из класе професорке Весне Јансенс – клавирским триом „Passion”, који чине Лука Петровић, пијаниста, Милица Мрђеновић, виолинисткиња и Изабела Јовановић, виолончелисткиња, и гитарским дуом, који чине Ивана Сакач и Анћела Бекрић.

На програму су дела композитора Фредерика Шопена, Енрикеа Гранадоса, Астора Пијацоле, Димитрија Шостаковича и Војислава Ивановића. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у среду, 6. априла од 19 часова. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.