КОНЦЕРТ ФЛАУТИСТЕ АЛЕКСАНДРА РУЖИЧИЋА И ХАРФИСТКИЊЕ ИВАНЕ ПАВЛОВИЋ – ТРЕЋА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” вас позивају да у среду, 26. октобра, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту флаутисте Александра Ружичића и харфисткиње Иване Павловић, другом концерту у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Концерт се одржава у сарадњи са Удружењем харфиста Србије у оквиру манифестације „XXI Међународни фестивал харфе”, а под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

На програму ће бити композиције Лобера, Радића, Либермана и Роте. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у четвртак, 27. октобра од 19 часова. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.