“КНЕГИЊА ЈЕЛИСАВЕТА – ОНО ШТО НИСТЕ ВИДЕЛИ” : ГОСТОВАЊЕ МИРЕ АДАЊЕ-ПОЛАК У ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ СРБИЈЕ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

У четвртак, 17. октобра, са почетком од 18 часова, Историјски музеј Србије ће у склопу пратећег програма изложбе "Кнегиња Јелисавета - Дуго путовање кући" угостити угледну новинарку и телевизијског аутора Миру Адању-Полак.

Мира Адања-Полак и кнегиња Јелисавета се познају и сарађују већ дуже од три деценије и, ако можемо рећи да постоји особа која је помоћу камере и речи забележила повратак Јелисавете Карађорђевић кући, као и читав низ непознатих или мање познатих детаља из историје породице кнеза Павла Карађорђевића, онда је то несумњиво Мира Адања-Полак.

Већи део овог историјски значајног материјала емитован је у емисијама „Ексклузивно“, чији је аутор сама Мира Адања-Полак. Документарни записи, чији ће најзначајнији делови бити приказани у оквиру овог пратећег програма, рађени су у дужим периодима истраживања и носе занимљива сећања на начин и време када су забележени, те самим тим представљају важна сведочанства која допуњују слику о животном опусу Јелисавете Карађорђевић током последње три деценије.

Тим поводом, имамо изузетну част да најавимо гостовање Мире Адање-Полак у оквиру пратећих програма изложбе о заоставштини кнегиње Јелисавете, током којег ћемо кроз разговор и присећања Мире Адање-Полак и Јелисавете Карађорђевић бити у прилици да сазнамо нешто више о кнегињи и њеном животу.

Као и код претходних пратећих програма изложбе "Кнегиња Јелисавета - Дуго путовање кући", није неопходно резервисање места. Потребна је само регуларна улазница за Историјски музеј Србије, која се може купити по цени од 200, односно 100 динара (цена за ученике, студенте и пензионере).

Добро дошли!