ИСТОРИЈСКИ МУЗЕЈ СРБИЈЕ ЋЕ ДО КРАЈА МАЈА РАДИТИ И СУБОТОМ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Због великог интересовања које су посетиоци током претходних недеља показали, донета је одлука да до краја месеца маја Историјски музеј Србије буде отворен и суботом од 12 до 16 часова. У музеју је тренутно актуелна велика изложба "Краљеви и светитељи српски", посвећена династији Немањић.

Изложба "Краљеви и светитељи српски" представља резултат вишегодишњег истраживачког рада ауторке Вање Вуксан и настоји да прикаже значај династије Немањић за настанак, развој и хармоничну усклађеност српске државе и цркве, као и важност култа "Старе српске државе", оличене управо у овој славној светородној династији, за истрајавање српског народа током вишевековне турске власти и коначну обнову државности у 19. веку.

Изложба се реализује под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, а уз подршку компаније ДДОР осигурања.

Посетиоци ће изложбу моћи да погледају до 20. новембра, уз обавезно поштовање мера заштите од ширења вируса COVID-19, као и коришћење заштитне опреме (маскe и рукавица) и одржавање физичке дистанце. Имајући у виду величину простора који изложба заузима, предвиђено је да у истом тренутку у Галерији Историјског музеја Србије не сме бити више од 30 особа.