ЕВО МЕНЕ, ЕТО ВАС… СЕЋАЊЕ КНЕЗА МИЛОША

Конак кнеза Милоша у Топчидеру

Аутори: Изабела Мартинов Томовић, Борислав Корица, Владимир Мереник и Бошко Љубојевић

Изложба „Ево мене, ето вас... Сећање кнеза Милоша” на јединствен, узбудљив и несвакидашњи начин, у форми стрипа, оживљава сцене из једног од најзначајнијих периода модерне српске историје. Иако је стрип још увек популаран медиј, а догађаји инспиративни за стрип-стваралаштво, они се по први пут на овај начин приказују у музејском простору.

Посебну драж поставци дају аутентични предмети из овог периода, који прате причу.

Детаљ са изложбе

Горан Ђукић Горски, стрип-цртач, црта приче бескрајно студиозно. Самоуверен у масовним сценама, са невероватним оком за детаље, просто приморава посетиоца да се после прочитане приче враћа на појединачне кадрове у којима се може уживати као у најбољим илустрацијама.

Детаљ стрипа са изложбе

Детаљ стрипа са изложбе

Аутори изложбе кустоси Изабела Мартинов Томовић, Борислав Корица, Владимир Мереник и Бошко Љубојевић су, између осталог, желели да популаризују и оплемене ову ликовно-наративну форму, а уједно и да, кроз за музејску изложбу необичан медиј, прикажу познате догађаје у свим њиховим комплексностима.

Изложба се реализују поводом двестоте годишњице Другог српског устанка, а уз подршку и покровитељство Министарства културе и информисања Републике Србије.