ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ” : КОНЦЕРТ ВИОЛОНЧЕЛИСТЕ ВУКА ОВАСКАИНЕНА

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у среду 23. фебруара, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту виолончелисте Вука Оваскаинена. Ово је десети концерт класичне и популарне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, који се реализује под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296 , пошто је због епидемиолошких мера број посетилаца ограничен. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

У својој другој сезони, циклус „Музиком кроз музеј” је обогаћен наступима младих музичких талената. Након изванредних концерата виолинисткиње Дуње Каламир, гитаристе Вука Вукајловића и виолинисткиња Кате Стојановић и Таре Костадиновић, студенткиња професорке Маје Јокановић, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитим, вишеструко награђиваним виолончелистом Вуком Оваскаиненом.

На програму су свите за соло виолончело композитора Јохана Себастијана Баха: број 1 у Ге дуру, број 2 у Де молу, број 3 у Це дуру и број 6 у Де дуру. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у четвртак, 24. фебруара од 19 часова. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.