ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ” – КОНЦЕРТ „ПРОЛЕЋЕ ФЛАУТЕ”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „Unica art” вас позивају да у четвртак, 5. маја, са почетком од 19 часова присуствујете концерту „Пролеће флауте”, петнаестом концерту популарне и класичне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Циклус „Музиком кроз музеј” је у својој другој сезони обогаћен наступима младих музичких талената. Након изванредних концерата виолинисткиње Дуње Каламир, гитаристе Вука Вукајловића, виолончелисте Вука Оваскаинена, виолинисткиње Кате Стојановић и Таре Костадиновић, студенткиња професорке Маје Јокановић, клавирског триа „Passion” и гитарског дуа Иване Сакач и Анћеле Бекрић, студената из класе професорке Весне Јансенс, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитим, вишеструко награђиваним студентима професорке Стане Крстајић.

На концерту „Пролеће флауте” ће наступити студенти Факултета музичких уметности из класе оркестарских деоница професорке Стане Крстајић: флаутисти Марија Ковач, Андријана Гвозденовић, Резеда Валева, Наталија Дорић, Андријана Горишек, Наталија Којичић, Андрија Секулић, Богдана Меденица, Тијана Мачужић, Биљана Беара, Ана Николић, Милица Јовановић, Доминика Крмпотић и Страхиња Радоичић, уз клавирску пратњу Ружице Стаменковић и Михаила Стојичића. На програму су дела композитора Баха, Глука, Чајковског, Бизеа, Сметане, Дебисија, Прокофјева и Стравинског. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење појединих нумера српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије, а на предстојећем концерту млади музичари ће специјално за ову прилику извести две такве нумере.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у петак, 6. маја од 19 часова. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.