ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ ВИОЛИНИСТКИЊЕ ЕДИТ МАКЕДОНСКЕ И ПИЈАНИСТКИЊЕ НЕВЕНЕ ЖИВКОВИЋ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у четвртак, 4. новембра, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту виолинисткиње Едит Македонске и пијанисткиње Невене Живковић, трећем концерту класичне и популарне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства за културу и информисање Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296 , пошто је због епидемиолошких мера број посетилаца ограничен. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”.

На програму су дела композитора Албинонија, Цибулке, Вајденфелда, Гроса, Винклера и Брамса. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије

Важно је истаћи да ће пијанисткиња Невена Живковић наступити на клавиру марке „Lauberger & Gloss”, који је некада припадао краљу Александру Првом Карађорђевићу, а који је Историјски музеј Србије недавно откупио и комплетно рестаурирао.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу и Facebook страници Историјског музеја Србије већ у петак, 5. новембра, са почетком од 19 часова. Снимке свих до сада реализованих концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” можете погледати на нашем званичном YouTube каналу.