ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА “МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ” : КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА “DUO ELEGANCE”

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

***КОНЦЕРТ ЈЕ ОТКАЗАН***

Историјски музеј Србије и удружење „Unica art” имају задовољство да вас позову да у четвртак, 10. марта, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту камерног ансамбла "Duo elegance". Ово је једанаести концерт класичне и популарне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, који се реализује под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296 , пошто је због епидемиолошких мера број посетилаца ограничен. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Камерни ансамбл „Duo elegance” чине виолончелисткиња Јасмина Мима Врбанић и харфисткиња Софија Сибиновић. На програму су дела композитора Ерика Сатија, Деборе Хенсон-Конант и Јируме, као и композиције „Валцер” (из филма „Кум”), „Despacito”, „Nothing else matters” и „Show must go on”. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у петак, 11. марта од 19 часова. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.