ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ” : КОНЦЕРТ ПИЈАНИСТКИЊЕ МИЛИЦЕ ТЕГЕЛТИЈЕ И САКСОФОНИСТЕ ЛУКЕ ИГЊАТОВИЋА

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у четвртак, 17. фебруара, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту пијанисткиње Милице Тегелтије и саксофонисте Луке Игњатовића. Ово је девети концерт класичне и популарне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, који се реализује под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296 , пошто је због епидемиолошких мера број посетилаца ограничен. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

На програму су ауторске композиције овог дуа, који чине Милица Тегелтија и Лука Игњатовић: „Излет”, „Cassiopeia”, „Павана”, „Водопад”, „Плави вагони”, „Сновање” и свита „Сирогојно” („Сирогојно свиће”, „Галоп”, „Борба петлова”, „Сопића пећина” и „На извор по воду”). Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у петак 18. фебруара од 19 часова. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.