ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ” : КОНЦЕРТ ПИЈАНИСТКИЊЕ МАРИЈЕ БАЈАЛИЦЕ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

***Концерт је отказан***

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” вас позивају да у уторак 7. јуна, са почетком од 19 часова присуствујете концерту пијанисткиње Марије Бајалице, седамнаестом концерту популарне и класичне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. Поред пијанисткиње Марије Бајалице на концерту ће наступити и играчи КУД „Абрашевић”, Ана Цуцић и Михаило Радаковић.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

На програму су композиције Моцарта, Брамса и Пуланка. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Историјског музеја Србије је недавно добио значајно признање – награду „Музика класика” за 2021. годину у категорији „Организатор године” за преданост и залагање у популаризацији циклуса „Музиком кроз музеј” у претходној концертној сезони.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у среду, 8. јуна од 19 часова. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.