ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: КОНЦЕРТ ГИТАРИСТЕ ВУКА ВУКАЈЛОВИЋА

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у петак, 15. октобра, са почетком од 18 часова, присуствујете бесплатном концерту гитаристе Вука Вукајловића, другом концерту класичне и популарне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 060/3398-018 (звати радним данима између 10 и 17 часова), пошто је због епидемиолошких мера број посетилаца ограничен. Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу и Facebook страници Историјског музеја Србије већ у суботу, 16. октобра, са почетком од 19 часова.

На програму су дела композитора Хеитора Виље, Исака Албениза, Астора Пијацоле, Роланда Диенса и Мирослава Тадића.

Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије. Снимке свих до сада реализованих концерата током прве сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” можете погледати на нашем званичном YouTube каналу.