ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ” – КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „INFINITY QUINTET” УЗ ПРАТЊУ УДАРАЉКИ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да вас позову да у среду, 22. децембра, са почетком од 19 часова, присуствујете концерту камерног ансамбла „Infinity quintet” уз пратњу удараљки, шестом концерту у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296 , пошто је због епидемиолошких мера број посетилаца ограничен. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”.

Камерни ансамбл „Infinity quintet” чине виолинисти Ивана Мандић, Владимир Уратаревић и Иван Симеуновић, виолисткиња Ивана Гладовић-Ерчић и виолончелисткиња Сара Вученовић, а на концерту ће наступити уз пратњу перкусионисте Уроша Даниловића. На програму су композиције популарне музике: „Sweet child of mine”, „Sweet requiem”, „Gonna fly now”, „Wasting love”, „Blood brothers”, „Futureal”, „Black magic woman”, „Shoot in the dark”, „Here I go again” и „Unforgiven”. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” је и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу и Facebook страници Историјског музеја Србије већ у четвртак, 23. децембра од 19 часова. Снимке свих до сада реализованих концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” можете пронаћи на нашем званичном YouTube каналу.