“ДОК МУЗЕЈ СПАВА” – НОЋНА ВОЂЕЊА У ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ СРБИЈЕ

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Због великог интересовања које је током претходних дана изазвала идеја ноћног вођења кроз изложбу „Крај Великог рата 1917-1918“, Историјски музеј Србије ће у периоду од 1. фебруара до 1. марта 2019. године организовати укупно 9 вођења из серије „Док музеј спава“.

Јесте ли се икада запитали како би било шетати кроз музеј након што су и последњи посетиоци већ одавно напустили његове просторије? Какав је осећај корачати мимо уснулих предмета који сведоче о једном од најдраматичнијих периода наше прошлости? Хајде да заједно завиримо иза тешких, закључаних врата Историјског музеја Србије и из једне сасвим другачије перспективе прођемо кроз причу о последњим годинама Великог рата! Под командом наших младих кустоса - историчара Бориса Марковића, Николе Миликића и Срђана Бељића, отиснућемо се на пут кроз време и, пробијајући се кроз ровове општих и личних прича, покушати да заједнички сагледамо и разумемо историјски контекст једног времена које је из корена променило читав свет.

Вођења ће бити одржавана сваке среде и петка са почетком од 20:30 часова у галерији Историјског музеја Србије, на адреси Трг Николе Пашића 11. Због специфичности изложбеног простора, вођењу ће моћи да присуствује највише 15 особа, те је стога неоходно да унапред резервишете своје место позивом на број телефона: 060/3398-017 (звати између 10 и 16 часова), или слањем поруке нашој званичној facebook страници.

Цена туре износи 250 динара.

Видимо се у музеју!