„ДОК МУЗЕЈ СПАВА“ – ПОСЛЕДЊИ ЦИКЛУС НОЋНИХ ВОЂЕЊА КРОЗ ИЗЛОЖБУ „КРАЈ ВЕЛИКОГ РАТА 1917-1918“

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Након вишемесечне паузе, ноћна вођења се враћају у Историјски музеј Србије!

Полако али сигурно приближава се датум затварања изложбе „Крај Великог рата 1917-1918“. Ова интерактивна изложба, трећа у низу изложби којима је Историјски музеј Србије обележио стогодишњицу Великог рата, привукла је огромну пажњу домаће и стране публике. Током њеног трајања, као један од најпопуларнијих пратећих садржаја истакла су се вођења младих кустоса-историчара под називом „Док музеј спава“. Стога смо решили да обрадујемо наше посетиоце приређивањем још једног, последњег циклуса ноћних вођења кроз ову изложбу!

Јесте ли се икада запитали како би било шетати кроз музеј након што су и последњи посетиоци већ одавно напустили његове просторије? Какав је осећај корачати мимо уснулих предмета који сведоче о једном од најдраматичнијих периода наше прошлости? Хајде да заједно завиримо иза тешких, закључаних врата Историјског музеја Србије и из једне сасвим другачије перспективе прођемо кроз причу о последњим годинама Великог рата! Под командом наших младих кустоса - историчара Бориса Марковића, Николе Миликића и Срђана Бељића, отиснућемо се на пут кроз време и, пробијајући се кроз ровове општих и личних прича, покушати да заједнички сагледамо и разумемо историјски контекст једног времена које је из корена променило читав свет.

Вођења ће се одржавати сваког петка од 11. октобра до 8. новембра, са почетком од 20:30 часова у галерији Историјског музеја Србије, на адреси Трг Николе Пашића 11. Због специфичности изложбеног простора број људи на вођењу је ограничен, те је стога неоходно унапред најавити долазак позивом на број телефона: 060/3398-017 (звати између 10 и 16 часова), или слањем поруке нашој званичној facebook страници.

Цена туре износи 250 динара.

Видимо се у музеју!