ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ” – КОНЦЕРТ ПИЈАНИСТКИЊЕ ТАТИАНЕ СТУПАК СА ГОСТИМА

Историјски музеј Србије

Трг Николе Пашића 11

Историјски музеј Србије и удружење „Unica art” имају задовољство да вас позову да у четвртак, 21. априла, са почетком од 18 часова, присуствујете четрнаестом концерту друге сезоне циклуса "Музиком кроз музеј". На концерту, који се организује поводом предстојећег обележавања 22. априла - Дана сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату, наступиће Татиана Ступак, пијанисткиња са Кипра, и гостујући музичари: виолинисткиња Оливера Риалас и виолончелиста Душан Стојановић. Концерт се реализује под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани који желе да уживо присуствују концерту, места морају резервисати позивом на број 064/858-1296. Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и обилазак актуелне изложбе „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

У оквиру програма биће изведене композиције британског композитора Дејвида Пенткоста, а поред њих публика ће бити у прилици да чује и дела Јохана Себастијана Баха, Џона Вилијамса, Димитрија Шостаковича и Астора Пијацоле. Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” јесте и извођење по једне нумере изненађења српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Сви они који нису у могућности да присуствују концерту или нису успели благовремено да резервишу места, концерт ће моћи да погледају на званичном YouTube каналу Историјског музеја Србије већ у петак, 22. априла од 19 часова. На истом месту можете пронаћи и снимке свих до сада реализованих концерата током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.